Eenieder die een beetje bekend is met Café Racer land is inmiddels bekend met het jaarlijkse evenement, The Distinguished Gentleman’s Ride. Halsreikend wordt hier ieder jaar naar uit gekeken omdat dit eigenlijk het mooiste evenement is om je nieuwe ride te laten zien, een mooi excuus om je in je pakkie te hijsen en gegarandeerd een ontzettend leuke rit is, met gelijkgestemden.

The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-24

Mocht dit evenement je toch ontgaan zijn eerst wat achtergrond informatie.

De DGR werd voor het eerst georganiseerd door een groep enthousiastelingen in Sydney, Australië in 2012. De animo was overweldigend en in 2012 deden er dan ook al 2500 deelnemers mee in 64 steden. Het was een rit met een doel: Het ophalen van geld voor onderzoek naar prostaatkanker en het vergroten van de bekendheid van deze aandoening.

In Nederland alleen worden jaarlijks 12.000 mannen met de aandoening geconstateerd, waarmee dit de meest voorkomende vorm van kanker is. Een serieus doel dus, wat ook zeker niet vergeten mag worden, ondanks het enorm gezellige karakter van de rit.

In luttele jaren is het evenement een enorm succes geworden en laat het nog geen teken zien van tragere groei. En natuurlijk met een reden. Naast het ongelofelijk belangrijke doel waar aandacht en geld voor opgehaald wordt, is dit ook het moment voor de custom motor liefhebber om aan zijn trekken te komen op het gebied van motoren, mensen en gezelligheid. Dit verklaart ook de enorme populariteit, want waar er in 2012 dus 2500 deelnemers waren, werden er dit jaar wereldwijd ruim 30.000 motorrijders mee in meer dan 400 steden.

The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-31

Waar wij vorig jaar in Amsterdam aanwezig waren, besloten we het dit jaar wat dichter bij huis te zoeken. De eerste keer dat de rit in Rotterdam georganiseerd werd en wat een succes was het! Met 130 deelnemers, waanzinnig weer en een perfecte route langs de highlights van Rotterdam was het een gegarandeerd succes. Maar waar kwam deze rit nu ineens vandaan?

We spreken Gideon, een van de organisatoren. ‘’Tijdens een uitstapje naar Rotterdam verwonderde de Marketing Manager van Triumph zich erover dat er in Rotterdam, wat inmiddels een behoorlijk hippe en fotogenieke stad is nog geen DGR georganiseerd werd. Via-via nam hij contact met me op omdat hij had gehoord dat ik de man voor de job was. In eerste instantie twijfelde ik; is er genoeg animo? Ken ik wel de juiste mensen? Maar antwoorden schuilen niet in speculaties, maar in ontdekken. Samen met twee vrienden, Martijn en Dirk en via de organisatie in Sydney kwam ook Marco erbij en konden we aan de slag!’’

The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-37

Een hele goede zet, want de dag was buitengewoon goed. Vooraf koffie, achteraf burgers. Uitzonderlijk goede assistentie van de politie, prachtige fotolocaties en al dan niet nog mooiere motorfietsen. Hoe hebben jullie dit voor elkaar gekregen?

‘’Martijn, Dirk en ik waren al dikke vrienden, samen rijden en sleutelen we aan motoren, inmiddels hebben we er 9 met zijn drieen. Marco was ook een hele aardige vent en door onze verschillende persoonlijkheden en kwaliteiten is het geworden wat het was. Een ondernemer, een kunstenaar, een technicus en ik ben directeur van een online creatief bureau. Die verschillen hebben ons denk ik heel erg geholpen. En daarnaast hebben we er een mooie vriendschap aan overgehouden!’’

De sfeer zat er goed in en dat is wellicht terug te zien op onze bescheiden foto’s. Naast wijzelf waren ook Mark Meisner er, zeker geen onbekende naam evenals David Marvier. Die weer een bekende was van Gideon, welke samen diverse avonturen in de woestijnen van Afrika en bergen van Frankrijk hebben beleefd. Ook deze was zeker te porren voor een Nederlands avontuur en heeft ook prachtige beelden van de dag geschoten.

The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-17

De dag startte bij de Van Nelle fabriek in Rotterdam, prachtige locatie en via de eerste bochten kwamen we langs de Euromast en over de Erasmusbrug bij Hotel New York terecht. Mooi fotomoment! Over de Willemsbrug door het centrum van Rotterdam, om vervolgens nog een kleine dijkroute te rijden welke eindigde bij Cafe Van Zanten net achter de Markthal. Een mooie route door Rotterdam. Dankzij de sponsors daar de innerlijke trek kunnen stillen en na kunnen praten met alle 130 deelnemers.

The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-36

Speciale dank gaat uit naar de organisatie, de sponsoren, de aanwezige fotografen en uiteraard naar de man met de Triumph die mij een reserve koppelingskabel kon aanbieden waardoor ook wij weer comfortabel huiswaarts konden. Een mooie dag, die een nog mooier doel dient. Complimenten!

The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-34

The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-28 The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-27 The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-26 The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-21 The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-19 The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-15 The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-14 The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-13 The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-12 The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-11 The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-10 The-Distinguished-Gentlemans-ride-Rotterdam-2015-08