Een leven in leer. Oké, en schuim skai en ander mooi spul, dan klinkt het al een stuk minder bizar toch?! We kwamen eigenlijk met toeval terecht bij Miller Kustom Upholstery, we hadden een andere afspraak die in de buurt was en toen we de uitnodiging kregen hebben we die graag geaccepteerd!

Marcel-Miller-Kustom-Upholstery-06

Marcel is een echte. Flinke baard, tatoeages en bovenal een ontzettend aardige kerel. Zijn zaak ziet er top uit. Veel oude spullen in diverse vormen van willekeurigheid, surfplanken en een collectie tiki’s waar de gemiddelde Hawaïaan ‘Aloha’ tegen zou zeggen. Uiteraard kenden we Marcel’s werk al via de sociale media en van horen zeggen. Hierdoor waren we ernstig benieuwd naar het verhaal van deze man.

Marcel heeft een behoorlijke periode gewerkt als restaurateur van oude Volkswagens. Dit is dan ook zijn passie, hij heeft zelf ook geen motorrijbewijs! Maar toch stond hem iets niet aan in zijn oude werk. Hij wilde meer naar vrijheid en samenwerken, dan als werknemer alles voor de klant uit handen nemen.

Marcel-Miller-Kustom-Upholstery-08

Die sfeer vond hij dan ook in het zelfbouw-wereldje van onze trouwe tweewielers. Hij houdt er ontzettend van om dingen met zijn handen te maken, en dat bewijst hij dan ook in de vorm van zadels, helmen en af en toe een auto interieur. Wat we eigenlijk nog (bijna) mooier vonden waren een trap- en duw-auto die hij had gemaakt voor zijn kinderen. Goede hotrod stijl, uiteraard allemaal prachtig bekleed en voor de veiligheid toch de elektro-motor er maar weer afgehaald. Waanzinnig, weg met videogames!

Marcel-Miller-Kustom-Upholstery-01
Marcel-Miller-Kustom-Upholstery-00
Marcel-Miller-Kustom-Upholstery-09

Marcel was al wel eerder bekend met het wereldje, hij had al een tijdje een blog wat de stap naar een eigen zaak naar hem wat makkelijker maakte. Toch was dit geen vooropgezet plan. Marcel en zijn vrouw hebben overwogen om naar Californië te verhuizen, maar door de enorm strenge eisen, relatief duur leven en weinig zekerheden hebben ze dit toch gelaten. In plaats daarvan wilden ze een stuk van de sfeer die ze daar zo aantrok naar Nederland halen. En dit is naar eigen zeggen dan ook gelukt.

Marcel-Miller-Kustom-Upholstery-04

‘’De mensen daar leven heel anders dan hier, veel meer samen en buiten. Dat is iets wat heel mooi is, maar hier eigenlijk ook kan. BBQ aan, samen dingen doen. Wat je daar heel sterk ziet is dat door de hoge prijs van groenten en het lekkere weer de hele buurt wel een groentetuin heeft. Iedereen kweekt wat anders en uiteindelijk kunnen ze lekker met z’n allen eten van die groenten. Dat vind ik mooi, elkaar helpen en samenwerken.’’

Eenzelfde sfeer vond hij dan ook in het zelfbouw. Elkaar helpen, biertje drinken en genieten van het leven. Deze ‘American Dream’ heeft hij dan ook waargemaakt door zijn eigen zaak. Hij is nu een krap jaar voor zichzelf bezig, maar wat ons betreft toch wel een toonaangevende naam in de Custom Community!

Zijn werk is goed betaalbaar en ziet er prachtig uit. Hij verteld dan ook met passie over de ins- en outs en hij is terecht heel blij met zijn werk. ‘’Het is niet per se een vetpot, maar dat is ook helemaal niet nodig. Wat ik nu doe is gewoon echt leuk, met en voor klanten zoveel mogelijk doen voor zo min mogelijk. Prachtig!’’

Marcel-Miller-Kustom-Upholstery-07

Marcel is een ontzettend gezellige vent met een ongekende passie voor het wereldje. Zeker de moeite waard om eens langs te gaan en wellicht nog meer om hem een zadeltje te laten doen!

Bekijk hier Marcel’s site of Facebook:

http://millerkustomupholstery.com/

Facebook