Na lekker gemaakt te zijn met een behoorlijk scala aan watertandend lekkere Instagram foto’s was een bezoek aan Goodspeed Customs onvermijdelijk. In de laatste week in hun oude werkplaats zijn we langs gegaan om de heren niet alleen over hun ambities, maar ook hun nieuwe creaties te interviewen. Stay tuned, want dit artikel wordt vervolgd!

Goodspeed Customs – Ambitie, dromen en hard werken.

Goodspeed Customs is ontstaan vanuit de vriendschap en passie van Danny en Rick. De heren hebben elkaar leren kennen via een hippe kledingwinkel, waar Danny werkte. De zaak ademde de custom lifestyle, en werd daardoor een ontmoetingsplek voor fans in de omgeving. Zo ook Rick. Beide mannen hadden dezelfde leeftijd, beide leerden sleutelen tijdens hun tienerjaren en de SBO scootersprints en kwamen elkaar dus toevallig tegen bij een kledingzaak. Daar moest wat mee gedaan worden.

Rick was bezig voor zichzelf een dikke fiets te bouwen in zijn 10m2 garage. Deels gebeurde dit uiteraard in zijn woonkamer, gezien het gebrek aan ruimte. Toen Danny daar ook bij moest werd besloten uit te wijken naar een wat grotere ruimte en daarmee de geboorte van Goodspeed Customs ingeleid.

Met de grotere ruimte kwam meer gereedschap, meer tijd buiten de gewone werkuren om, en meer kennis over verschillende methoden en technieken. De heren hebben met deze extra mogelijkheden best wat aan een extra handje, en voila, nummer drie: Francisco, een van origine Spaanse metaal draaier kwam er graag bij om het complete Goodspeed plaatje te verrijken.

In de oude werkplaats hebben ze al aardig wat ruimte, maar gezien het ten einde lopen van het contract, en een waanzinnige nieuwe mogelijkheid is dit trio op moment van schrijven bezig met de verhuizing naar een definitievere locatie. Een echte mancave met pooltafel, flipperkasten wat banken, veel gereedschap en nog meer motorfietsen!

De heren hebben een hele goede instelling met het vinden van technische oplossingen voor esthetische problemen. Zo hebben ze een mooie manier gevonden om voorvorken in te korten zonder aan de originele veerbezetting te komen. Het gaat ze niet alleen om het bouwen van mooie motorfietsen, maar vorm en functie dienen ten alle tijden gecombineerd te worden.

Met de droom met 3 man fulltime motoren te gaan bouwen zijn ze zeker ambitieus, maar met werkweken van 70 uur en zich te blijven verdiepen in de materie zijn ze zeker hard op weg hun gezamenlijke droom te realiseren.

Way to go guys!

Naast het bezoeken van hun werkplaats om uit te vogelen waar ze nou allemaal mee bezig zijn en waar hun ambities liggen kwamen we ook voor twee van hun nieuwste creaties. Zowel Rick als Danny hebben beide een motor voor zichzelf gebouwd en deze zijn meer dan de moeite waard. Beide hebben samen de motorfietsen gebouwd naar eigen idee, en daarmee zijn de motorfietsen heel anders, maar toch heel Goodspeed. De Aftrap:

Goodspeed CB750 F1 – Rick

Rick is altijd al een fan geweest van CB’s. Hij had een 500 maar toch een licht gebrek aan vermogen en remkracht deed hem verlangen naar meer. Na een knappe 750 als basis gevonden te hebben werden de eerste plannen gesmeed. Een knappe no-nonsense cafe racer was het eerste idee. Echter wilde zijn vriendin ook nog wat inspraak en toch ook wel graag enigszins comfortabel achterop. Wat de man wel niet doet voor de vrouw. De ideeen werden aangescherpt. En een klassiek ogende naakte Brat werd het resultaat.

Een lang zadel, en de originele duo-steunen er nog op zorgen ervoor dat vrouwlief mee kan. Een extra remschijf met dank aan een CB550 voorpoot aan de voorkant voor genoeg stopkracht. Dit mag ook wel, want met K&N filters en dito afstelling heeft de CB toch wat meer vermogen dan origineel.

Uiteraard is het frame wat opgeschoond, maar niet teveel. Het mag er best nog enigszins origineel uitzien, en toch is alles wat er niet op hoeft af gegaan. Toch zit het unieke in deze fiets wederom in de details.

Het blok is volledig gereviseerd, schoongemaakt en in Cast Iron Grijs gespoten. Dit is vervolgens afgewerkt met een blanke parelmoer lak welke het blok een waanzinnig mooie kleur geeft. Alle (nieuwe) RVS boutjes, zijn afgeschuurd zodat de tekens hierop geheel verdwenen zijn. Uiteraard daarna ook weer gepolijst zodat ze wel glimmen. De remschijven zijn geperforeerd om ze toch een wat modernere uitstraling te geven, en de dikke K&N filters vervangen de originele luchtfilterbox.

Werkelijk alles aan deze motor is nieuw, gepolijst, gespoten of gecoat en dat maakt de fiets er enorm strak bij staan. De supercleane voorkant helpt hierbij, en dat komt dan mede ook weer door het laaggeplaatste kilometertellertje. De motor is een plaatje voor het oog, en het verrast ons dan eigenlijk ook niet dat Rick nog niet van de motor heeft kunnen genieten.

‘’Ik heb de motor echt voor mezelf gebouwd, om lekker op rond te kunnen knallen. Toen ik een foto van de motor op Instagram postte kreeg ik alleen ineens een berichtje. Wat de motor moest kosten. We hebben een prijs bedacht en de motor was direct verkocht. Naar St. Tropez. Dat wordt een leuk uitje met de Goodspeed crew!’’ Groot gelijk!

Wil je meer weten over Goodspeed Customs? Bekijk dan hun Facebookpagina!

Dit artikel heeft nog een vervolg, binnenkort alles over de fiets van Danny, so stay tuned!