Wido van Wimoto Custom Bike Design zit zeker niet stil! Vlak voor de jaarlijkse motorbeurs in Utrecht wist hij deze cafe racer nog af te bouwen. De eigenaar zag zijn pas gebouwde motor dan ook pas op de beurs en verrast zal hij zijn geweest! Weer een super strakke cafe racer uit de Wimoto shop!

_DSC8601De Honda FT500 is niet bepaald populair in de Nederlandse motor scene en is slechts in kleine aantallen verkocht. Dat is natuurlijk ook niet zonder reden… Maar Wido heeft zijn magie erop los gelaten. Het idee voor het design kwam bij de klant vandaan en was van hoog detail in MS Paint. Helemaal goed dus om eerst je ideeën uit te werken voor je naar een bedrijf toe stapt. Dit maakt het hele proces natuurlijk een stuk gemakkelijker als je wilt uitleggen hoe je wil dat je bike uiteindelijk gaat worden.

_DSC8599

De FT oogt vrij origineel, maar schijn bedriegt! De voorvork is vervangen door een exemplaar uit een Honda CBR400RR en de remmerij is afkomstig van een CBR600, een flinke upgrade dus wel! Motorisch is de motor origineel, los van het luchtfilter.

_DSC8597

De remklauwen van de CBR600 pasten natuurlijk niet 1 op 1 en zijn middels gefreesde aluminium brackets pas gemaakt voor de voorvork.

_DSC8595

De achterbrug is voorzien van een extra brace voor meer stijfheid (en looks uiteraard) en de voetsteuntjes zijn na inkoop pas gemaakt voor de motor.

_DSC8590

De tellers geven een klassieke en originele look aan het dashboard, zonder storend te zijn voor het oog.

_DSC8589

Het complete achterframe is vervangen door een custom exemplaar. Na de aankoop bleek het originele achterframe namelijk krom te zijn en het was eigenlijk net zo makkelijk om een nieuw achterframe te construeren in plaats van het origineel te laten richten. Dit geeft de Honda ook echt een veel sportievere look en dit maakte het ook mogelijk om een strakke lijn in de motor te krijgen.

_DSC8586

De lijn van de motor loopt vanaf de tank naar strak achteren wat een sportieve look oplevert. Ondanks de relatief grote aanpassingen lijkt de FT500 toch toch zo uit de fabriek afkomstig te zijn. De kleur stelling is ook niet te opvallend en dit is ook nog eens heel mooi gespoten.

_DSC8581 _DSC8575

Het zadel komt van Wido’s vaste leermeester ‘Tijger leathers’, wat ook weer heel mooi werk is!

_DSC8610

Meer weten over Wimoto Custom Bike Design? Kijk dan eens op zijn website: www.wimoto.eu