We zijn in Brabant op bezoek bij Theo vd Berg. Hij is eigenaar van Polyester Racingparts, een bedrijf wat we toch behoorlijk interessant vonden! Theo is halverwege de jaren ’90 begonnen met het hobby matig maken van polyester onderdelen voor de racerij. Het was een hobby die snel uit de hand liep. Inmiddels heeft Theo het er behoorlijk druk mee en maakt hij allerlei onderdelen voor zijn klanten.

In zijn zaak zien we heel erg veel: tanks, spatborden, kuipen, zitjes, maar ook complete bodyworks voor dragrace motorfietsen en auto onderdelen. De mallen sieren de muur en zijn berging en je kan goed zien dat hij al enorm veel verschillende delen geproduceerd heeft.

Op het moment dat wij er zijn is hij net bezig met zijn berging, de oude plek moest leeg en een nieuwe nog ingericht worden. Het staat dan ook behoorlijk vol met mallen, originele delen en eerder gemaakte onderdelen door Theo. Uiteraard is dit niet zo als het er altijd bij staat, maar het geeft ons nu wel een heel duidelijk beeld van het enorme scala onderdelen dat hij gemaakt heeft.

Theo praat met enthousiasme over het proces, de kwaliteit en zijn ervaringen. Zo heeft hij onder andere ooit het kuipwerk voor Dakar-coureur Frans Verhoeven gemaakt. Hij laat met gepaste trots de foto’s zien en vertelt over de verschillende projecten.

Het is echt een vakman van de oude stempel, alles wordt handgemaakt, het moet goed zijn en hij is er behoorlijk verknocht aan. Hij hanteert dan ook zeer schappelijke prijzen. Zijn werkplaats is goed gevuld, verschillende soorten vezels hangen in matten aan de muur, en ook hier hangt weer het een en ander aan mallen.

Theo is ook behoorlijk betrokken bij de racerij, waar het polyesterwerk natuurlijk wel eens beschadigd. Hij repareert, maakt en verbeterd bestaand kuipwerk. We hebben het met hem over café racers en hij laat trots zien wat hij daar al voor heeft gemaakt. Ook heeft hij nog het een en ander aan kontjes liggen die nog te koop zijn.

Het was heel interessant om eens een kijkje in de keuken te nemen bij Theo, we gaan dan ook zeker nog eens terug om het gehele werkproces eens te bekijken.

Het is ook zeker de moeite waard om eens na te denken, veel dingen als spatborden, zitjes en kuipwerk zijn te koop echter laten maken hoeft niet eens heel veel duurder te zijn en dan weet je wel zeker dat je iets echt unieks hebt!

Neem een kijkje op de website/webshop van Theo als je interesse hebt:

www.caferacernet.nl