Eerder plaatsten we al een artikel over de heren Goodspeed Customs, die recentelijk begonnen zijn met het bouwen van motorfietsen, en nu al hoge ogen gooien. Ook de waanzinnig strakke CB die de mannen voor Rick bouwde kwam aan het bod. Gemist?! Lees het artikel hier nog eens na! classiclifecycles.nl/goodspeed

Goodspeed-Customs-Shop-03

Hier deel II uit de Goodspeed keuken, en màn, dit smaakt naar meer!

Zo klassiek als de CB van Rick oogt, zo punk is de XS van Danny. Wederom samen gebouwd, maar dit keer geheel naar wens van Danny zelf. Een Yamaha XS500 uit ’76 was de basis voor deze ruige machine. Danny wilde sowieso niet meer dan twee cilinders, en vond de vorm van de tank van de XS500 altijd al heel erg mooi.

Yamaha-XS500-Goodspeed-Customs-01

Het idee was een ontzettend bad-ass XS te bouwen, welke heel clean was, maar best wat mooie details mocht bevatten. Het spuitwerk is daar toonbeeld van, maar het mooiste aan de motor in onze ogen is toch wel die ontzettend ruige uitlaat. Deze is precies zo gevormd dat kickstarten geen probleem is en deze toch perfect langs de benen loopt waardoor een hitteschild niet nodig is. Clean maar mèt zorg voor detail dus!

Yamaha-XS500-Goodspeed-Customs-08 Yamaha-XS500-Goodspeed-Customs-13

Danny vindt handwerk zo zijn charme hebben, en de echte ambachten zouden wat hem betreft meer aandacht mogen verdienen. In de motor zitten ook zeker de nodige uurtjes. Werkelijk waar alles is nieuw, het blok gereviseerd, alles gepoedercoat en alles in elkaar met wederom nieuwe RVS boutjes, die stuk voor stuk zijn opgeschoond en gepolijst.

Yamaha-XS500-Goodspeed-Customs-00

Ook deze voorschijf is geperforeerd en voorvork wederom ingekort. en bij de motor klopt het totaalplaatje en de lijn gewoon. Foto’s op het net leveren dan ook bijzonder fijne reacties op. Dit laat zien dat de heren Goodspeed hard op weg zijn, en waanzinnig gelikte fietsen aan het bouwen zijn.

Yamaha-XS500-Goodspeed-Customs-02

De tank is zelf gespoten in de cabine, met een blanke twee componenten lak waar een vleugje parelmoer doorheen zit. En wat smoelt dat lekker op het tankje van deze ruige XS. Danny is het meest trots op het totaalplaatje. Hij klopt gewoon, de lijn zit er uiterst lekker in, en de motor is exact zoals hij dit zou willen.

Yamaha-XS500-Goodspeed-Customs-10

Geweldige coole fiets, meer weten over Goodspeed Customs? Kijk dan op hun Facebook pagina! hier is nog wat vermaak voor het oog:
Yamaha-XS500-Goodspeed-Customs-12 Yamaha-XS500-Goodspeed-Customs-15 Yamaha-XS500-Goodspeed-Customs-11 Yamaha-XS500-Goodspeed-Customs-09 Yamaha-XS500-Goodspeed-Customs-06