De naam Cool Kid Customs had niet treffender kunnen zijn als we Michel ontmoeten en hij verteld ons zijn leeftijd hadden we dit zeker niet verwacht! Nu is dit ons al vaker overkomen afgelopen tijd, dus wellicht dat motorfietsen en oud worden gewoon niet zo goed samengaan.

Michel is een toffe vent, er staan wat skateboards in z’n shop, een lopend project (spannend!) en (naast de XS650) twee andere projecten die we al met enige regelmaat tegen zijn gekomen op het wereldwijde web.

Toch willen we graag de XS650 op de foto. Wat een vette bike is dat! Weer eens iets anders, past geheel in de stijl die deze Cool Kid hanteert en, deze heeft hij voor zichzelf gebouwd! Daar willen we meer van weten!

Michel is totaal niet het prototype biker als je het zou verwachten. Twee dagen per week is hij werkzaam als scootermonteur en eigenlijk wilde hij nooit zijn motorrijbewijs halen.

‘’Ik had me er nooit echt in verdiept, ondanks dat m’n moeder vrij fanatiek reed. Ik moest altijd aan een R1 ofzo denken en wist dat het geen goed idee was om daar op rond te gaan rijden, dat zou mijn einde zijn.’’

Veel keuze had hij niet, want voor zijn verjaardag kreeg hij toch het motorrijbewijs van zijn moeder. (Doe mij er ook zo een?!) Alles was al betaald dus ook ruilen was geen optie en hij moest gewoon beginnen. Heel vervelend.

Na het opvoeren en verbouwen van scootertjes, bleek dat motorrijden toch niet zo tegen te vallen en al gauw kwam hij erachter dat motorfietsen eigenlijk veel leuker zijn om te verbouwen. Na een aantal projectjes die hij had gedaan werd het tijd voor een echt ‘’eigen’’ motor en het idee voor de XS was geboren.

Hij begon met een goede basis, deze 650cc parallel-twin was in goede staat, maar uiteraard moest er nog wat mee gebeuren. Het frame werd helemaal opgeschoond, de motor werd behoorlijk verlaagd en er werden wat persoonlijke touches toegevoegd.

Michel heeft een achtergrond als grafisch vormgever en veel van zijn vrienden doen dit ook. De tank werd dus een avondje achtergelaten bij twee goede vrienden en het resultaat mag er absoluut zijn! Waanzinnige graphics, die er nagelstrak opzitten! Ook zijn andere projecten hebben allen een behoorlijk opvallende tank, dit lijkt toch een klein beetje een signature dingetje te zijn!

Ook de fellere kleuren komen vaker terug en het frame werd bruin gepoedercoat. Om nog een beetje meer kleur te krijgen werden een aantal delen groen en ondanks de oncontroversiële kleurenstelling, staat het waanzinnig goed bij de andere opvallende feature van de fiets.

Michel heeft vroeger heel veel geskateboard en doet dit nog af en toe. Hij had wel eens een skateboard zitje zien langskomen en hij vond dat je hier eigenlijk veel meer mee kon doen. Hier heeft hij duidelijk gelijk in. Een half deck functioneert als ‘’flyscreen’’ en een ander deck is gesneuveld en doet dienst als zijkapjes. Kaal geschuurd en in de blanke lak komt de kleur heel gaaf uit bij die van de motor en de rode zakdoek steekt hier mooi bij af.

Ook van binnen is de XS iets gekieteld. Met onder andere aangepaste koppen loopt de motor als een trein en vond Michel het geheel geen straf om op deze fiets met de nodige bekijks naar Wheels & Waves in Biarritz te gaan.

We geven hem groot gelijk. Het XS’je is een ontzettend leuk ding en weer compleet anders dan wat je vaak ziet. Hij is er vreselijk goed in geslaagd de motor echt eigen te maken en mede hierdoor zijn we ontzettend benieuwd naar de volgende custom die hij, voor zichzelf, in zijn hoofd heeft zitten!

Zoek hem op via zijn site en Facebook:

www.coolkidcustoms.com

www.facebook.com/CoolKidCustoms